Vereniging

Het Provinciaal Jeugdorkest Groningen is een vereniging met leden uit de gehele provincie Groningen. Twee keer in de maand wordt er op zaterdagochtend van 9:30 uur tot 12:30 uur gerepeteerd in het Gerard Samponhuis aan de Concourslaan in Groningen.

Het orkest staat sinds eind 2010 onder leiding van Petra Rodenboog. Het orkest komt uit in de vierde divisie en heeft hier al verschillende prijzen in behaald. Ook worden er verschillende concerten georganiseerd en wordt het orkest ook regelmatig uitgenodigd om een concert te verzorgen. Deze concerten vinden plaats in alle uithoeken van de provincie. Het doel van het Provinciaal Jeugdorkest Groningen is om samen te musiceren op een zo hoog mogelijk niveau.

Het orkest is in 1994 opgericht door een groep jeugdige, enthousiaste muzikanten uit de provincie Groningen. Zij wilden een orkest in Groningen voor jongeren, zodat zij regelmatig bij elkaar konden komen om samen muziek te maken. Het orkest is opgericht vanuit de SAMO en stond onder leiding van Wim Westerman.

Kortom, het Provinciaal Jeugdorkest Groningen kan op veel gelegenheden uit de voeten. Steeds weer lukt het om enthousiasme op een dankbaar publiek over te brengen.