Dirigent

Petra Rodenboog

Onze dirigente Petra Rodenboog is geboren (september 1985) in Zevenhuizen (Groningen). Zij begon op haar achtste met het spelen van de cornet. Al snel werd de cornet ingeruild voor de bugel.

In 2002 begon Petra op het Prins Claus Conservatorium. De bugel werd vervangen door de trompet en ze begon met twee studies. Klassiek Trompet, dit volgde ze bij Auke van der Merk en Hessel Buma en ze deed de studie HaFaBra-Directie. Dit volgde ze bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In 2007 studeerde zij succesvol af als dirigente en in 2008 mocht zij haar diploma voor Klassiek Trompet in ontvangst nemen.

Tijdens haar studie Trompet heeft ze ervaring opgedaan in de lichte muziek. Zo speelde Petra o.a. in de Prins Claus Conservatorium Big Band. Daarmee mocht ze zelfs optreden in Carré!

Op dit moment is Petra naast het PJOG nog actief als dirigente bij ‘Volharding’ Ten Boer, ‘Excelsior’ uit Haulerwijk/Waskemeer en het leerlingenorkest + jeugd showband van Concordia uit Zevenhuizen.

Ook wordt Petra regelmatig gevraagd als gastdirigente bij zowel orkesten als koren. Als docent is ze verbonden aan vier orkesten en de muziekschool in Leek. Daarnaast is ze ook actief als freelance trompettiste.

petra1 20151031230032